Eva Wittbjer

Email: evawittbjer@gmail.com
Instagram: evawittbjer
Jag heter Eva Wittbjer. Jag skapar ting och målningar som är starkt förknippade med mina egna personliga känslor och upplevelser. Jag vill hitta en djup och avskalad essens i mitt skapande. Jag är en uppfinnare och har aldrig kunnat följa någon annans mönster, jag har alltid skapat mina egna.

Mitt förhållningssätt är allt igenom vänligt, respektfullt och kärleksfullt vilket återspeglas i mitt skapande. Jag har en förkärlek till ”the underdog” och står upp för rätten att blotta sina svagheter för varandra utan att bli dömd. Det har alltid intresserat mig att testa nya tekniker, därför har jag inte fastnat vid ett visst material och uttrycksform. För mig är experimenterande en stor del av lusten i skapandet, därför presenterar jag ofta ett varierat utbud av konst. Det textila uttrycket har jag med mig hemifrån då min familj på mödernet varit väldigt kunniga i textila tekniker. Beroende på hur livet ser ut för tillfället, förändras mitt uttryck. Djupa tankar och mörker blandas därför med dekorativa ting där jag bara förlustar mig i färg och form.

I min yrkesbana har jag haft olika typer av jobb, men alla med en röd tråd som har med kreativitet att göra. Jag har jobbat, 10 år reklambranchen som Art Director. Därefter har jag restaurerat fönster och nu jobbar jag som textilslöjdlärare sedan 6 år tillbaka.

Min önskan är att jag kan inspirera andra att våga gå sin egen väg och jag hoppas kunna beröra någon med mina alster.